Hydro Arena – Bandy

Sapa Arena Bandy

En modern bandyarena i Vetlanda

När Hydro Arena invigdes i september 2011 var den Sveriges tionde bandyhall och stod äntligen färdig efter över sju års diskussion om att bygga hall i Vetlanda. Hydro Arena är hemmaarena för Elitserie-lagen Vetlanda Bandyklubb och Skirö AIK. Från att isen spolas upp i början av september är givetvis Hydro Arena även flitigt utnyttjad av andra föreningar från närområdet, så väl som ryska lag som har varit på träningsläger i Vetlanda. Under åren har även turneringar som B-VM 2013, P19-VM 2015 och P21-VM 2017 arrangerats i Hydro Arena.

Bandyplanen mäter 105×64 meter och läktarna har plats för strax över 2 000 personer, varav merparten är stående på läktarna längs den södra långsidan.

Hydro Arena är en arena som ständigt utvecklas och förbättras. I september 2016 invigdes en tillbyggnad med restaurang och biljettförsäljning, som finns i anslutning till huvudentrén på den norra långsidan. Restaurangen har utsikt över bandyarenan och ger möjlighet till nya former av evenemang och mötesplatser i samband med bandymatcherna.

Arenan hette tidigare Sapa Arena men bytte namn till Hydro Arena i september 2018.

Fakta om bandyhallen

Publikkapacitet: 2 100 personer
Publikrekord: 2 013 personer (Vetlanda BK – Villa Lidköping 20160223)
Invigd: 10 september 2011
Byggkostnad: 61 miljoner (bandyhall, hockeyhall och konstgräsfotbollsplan)
Finansiering: Kommunalt lån 53 mil. Resterande, företagssponsring och aktier.
Spelyta: 105 m x 64 m
Underlag: Grus men temporärt golv går att lägga in i hallen för olika typer av arrangemang.

Hydro Arena utsågs till Årets Bandyarena av Svenska Bandyförbundet 2012.

Föreningar i bandyhallen

Vetlanda Bandyklubb

Trefaldiga svenska mästare som spelar i Elitserien och har en stor ungdomsverksamhet med flera pojklag. Är en av Sveriges mest framgångsrika föreningar när det gäller SM-guld för P18 och P20.

Läs mer på vetlandabk.se

Skirö AIK

Damlag i Elitserien och herrlag i division 1. Har både pojk- och flickbandy på programmet i en ungdomsverksamhet som är Smålands största.

Läs mer på skiroaik.se

Arrangera evenemang i Hydro Arena

Hydro Arena kan användas till annat än bandy och ishockey. Ishockeyhallen har betonggolv och kan användas för konserter, dansgalor, utställningar och annat. Och vad sägs om en skidtävling i bandyhallen? Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser för hur arenan kan användas. 

Hitta till Hydro Arena